Tinjauan Ayeuna Film Ipis Lisan

Seueur persiapan farmasi diterapkeun dina bentuk tablet, granul, bubuk, sareng cair.Sacara umum, desain tablet aya dina bentuk anu disayogikeun ka pasien pikeun ngelek atanapi nyapek dosis obat anu tepat.Sanajan kitu, utamana penderita geriatric sarta murangkalih ngalaman kasusah mamah atawa ngelek formulir dosage solid.4 Ku alatan éta, loba barudak jeung manula horéam nyandak bentuk dosage solid ieu alatan sieun asphyxiation.Tablet oral ngabubarkeun (ODTs) geus mecenghul pikeun minuhan kabutuhan ieu.Nanging, pikeun sababaraha populasi pasien, sieun neureuy bentuk dosis padet (tablet, kapsul), sareng résiko sesak napas tetep sanajan waktos disolusi/disintegrasi pondok.Sistem pangiriman ubar oral thin film (OTF) mangrupikeun alternatif anu langkung saé dina kaayaan ieu.Bioavailability lisan tina seueur obat henteu cekap kusabab énzim, métabolisme first-pass umum, sareng pH burih.Ubar konvensional sapertos kitu parantos dikaluarkeun sacara parenteral sareng nunjukkeun patuh pasien anu rendah.Situasi sapertos kieu parantos nyayogikeun jalan pikeun industri farmasi pikeun ngembangkeun sistem alternatif pikeun transportasi obat-obatan ku cara nyiptakeun film anu tiasa dispersible / ngabubarkeun dina sungut.Sieun ngalelep, anu tiasa janten résiko sareng ODT, parantos aya hubunganana sareng kelompok pasien ieu.Disintegrasi gancang / disintegrasi sistem pangiriman ubar OTF mangrupakeun alternatif leuwih hade tinimbang ODTs di penderita sieun asphyxiation.Nalika aranjeunna disimpen dina létah, OTFs langsung dibasahi ku ciduh.Hasilna, aranjeunna kasebar sareng / atanapi leyur pikeun ngaleupaskeun ubar pikeun nyerep sistemik sareng / atanapi lokal.

 

Film atawa strip disintegrating/dissolving lisan bisa dihartikeun kieu: "Ieu sistem pangiriman ubar nu aranjeunna gancang ngaleupaskeun ubar ku cara ngabubarkeun atawa adhering dina mukosa jeung ciduh dina sababaraha detik alatan éta ngandung polimér larut cai nalika disimpen. dina rongga sungut atawa dina létah”.Mukosa sublingual gaduh perméabilitas mémbran anu luhur kusabab struktur mémbran ipis sareng vaskularisasi anu luhur.Kusabab suplai getih gancang ieu, éta nawiskeun bioavailability anu saé.Bioavailability sistemik anu ditingkatkeun kusabab ngalangkungan pangaruh first-pass sareng perméabilitas anu langkung saé kusabab aliran darah tinggi sareng sirkulasi limfatik.Sajaba ti éta, mukosa lisan mangrupakeun jalur anu pohara efektif sarta selektif pangiriman ubar sistemik kusabab aréa permukaan badag sarta betah aplikasi pikeun absorption.6 Sacara umum, OTFs dicirikeun salaku lapisan polimér ipis jeung fléksibel, kalawan atawa tanpa plasticizers dina. eusi maranéhna.Éta bisa disebutkeun kirang disturbing tur leuwih ditarima pikeun penderita, sabab ipis jeung fléksibel dina struktur alam maranéhanana.Film ipis mangrupikeun sistem polimér anu nyayogikeun seueur syarat anu dipiharep tina sistem pangiriman ubar.Dina panilitian, film ipis parantos nunjukkeun kamampuanna sapertos ningkatkeun pangaruh awal ubar sareng durasi pangaruh ieu, ngirangan frékuénsi dosis, sareng ningkatkeun efektivitas obat.Kalayan téknologi pilem ipis, éta tiasa aya mangpaatna pikeun ngaleungitkeun efek samping obat sareng ngirangan métabolisme umum anu didamel ku énzim proteolitik.Film ipis idéal kedah gaduh sipat anu dipikahoyong tina sistem pangiriman ubar, sapertos kapasitas muat obat anu cocog, dispersi/disolusi gancang, atanapi aplikasi anu berkepanjangan sareng stabilitas formulasi anu wajar.Ogé, aranjeunna kedah nontoxic, biodegradable sareng biokompatibel.

 

Numutkeun kana Administrasi Pangan sareng Narkoba Amérika (FDA), OTF diartikeun "kalebet hiji atanapi langkung bahan farmasi aktif (API), jalur anu fleksibel sareng henteu rapuh anu disimpen dina létah sateuacan lebet kana saluran pencernaan, tujuanana gancang leyur atawa disintegrasi dina ciduh".The OTF prescribed munggaran Zuplenz (Ondansetron HCl, 4-8 mg) sarta disatujuan dina 2010. Suboxon (buprenorphine na naloxan) gancang dituturkeun salaku kadua disatujuan.Statistik nunjukkeun yén opat kaluar lima pasien milih oral ngabubarkeun / disintegrating formulir dosage leuwih lisan tradisional formulir solid dosage.7 Ayeuna, dina loba resép na over-the-counter grup produk, utamana dina batuk, tiis, nyeri tikoro, gangguan disfungsi erectile. , réaksi alérgi, asma, gangguan cerna, nyeri, keluhan snoring, masalah sare, jeung kombinasi multivitamin, jsb OTFs sadia tur terus ngaronjat. ngaronjat efficacy tina API.Ogé, film lisan boga disolusi jeung disintegration kalawan saeutik pisan cairan ciduh dina waktu kurang ti hiji menit dibandingkeun jeung ODTs.1

 

Hiji OTF kudu boga fitur idéal handap

-Kudu rasa alus

-Narkoba kedah tahan pisan kalembaban sareng larut dina ciduh

-Sakuduna boga lalawanan tegangan luyu

-It kudu ionized dina pH rongga lisan

-Kudu bisa nembus mukosa lisan

-It kudu bisa boga pangaruh gancang

 

Kaunggulan OTF pikeun bentuk dosis anu sanés

-Praktis

- Teu merlukeun pamakéan cai

-Bisa dianggo kalayan aman sanajan aksés ka cai henteu mungkin (sapertos perjalanan)

- Teu aya résiko sesak napas

-Ningkatkeun stabilitas

-Gampang diterapkeun

-Aplikasi gampang pikeun pasien méntal sareng teu cocog

-Aya saeutik atawa euweuh résidu dina sungut sanggeus aplikasi

-Bypasses saluran cerna sahingga ngaronjatkeun bioavailability

- Dosis rendah sareng efek samping anu rendah

-It nyadiakeun dosage leuwih akurat lamun dibandingkeun bentuk dosage cair

-No perlu ngukur, nu mangrupa disadvantage penting dina bentuk dosage cair

- Daun rasa alus dina sungut

- Nyadiakeun awal épék gancang dina kaayaan merlukeun campur urgent, contona, serangan alérgi kayaning asma jeung kasakit intraoral.

- Ningkatkeun laju nyerep sareng jumlah obat

-Nyadiakeun bioavailability ditingkatkeun pikeun ubar kirang larut cai, utamana ku cara méré aréa permukaan badag bari gancang ngabubarkeun

- Henteu nyegah fungsi normal sapertos nyarios sareng nginum

-Offers administrasi ubar kalawan resiko tinggi tina gangguan dina saluran cerna

-Mibanda pasar ngembangna jeung rupa produk

-Bisa dikembangkeun sareng disimpen dina pasaran dina 12-16 bulan

 

Tulisan ieu tina Internét, mangga ngahubungi pikeun ngalanggar!

©Hak cipta2021 Turk J Pharm Sci, Diterbitkeun ku Galenos Publishing House.


waktos pos: Dec-01-2021